português | english | français | català

logo

Búsqueda en la base de datos

Base de datos:
fons
Buscar:
ROSELL I PAGES, CARME []
Referencias encontradas:
Mostrando:
1 .. 5   en el formato [Estandar]
página 1 de 1


1 / 5
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Senglar / Carme Rosell, coordinació



En: Gavarres. Cassà de la Selva, núm. 2 (tardor-hivern 2002), p. 38-75 : il. (Dossier

Conté: Tan proper, tan enigmàtic / Carme Rosell ; La clau de l'expansió / Carme Rosell ; Els riscos sanitaris del senglar / Albert Alemany ; Quan el senglar esdevé un problema / Luis Mataix ; La cultura de l'oci i l'espai comú / Pau Lanao ; Les colles: una estructura jeràrquica perfecta / Pau Lanao ; Quan hi havia pocs senglars / Ignasi de Dalmases ; Dues batudes: Caulès, a Vidreres, i Sant Sadurní de l'Heura / Pau Lanao, Jordi Gamero ; Històries d'un animal perseguit i difícil / Javier Cortadellas ; Creences sobre el senglar / Carme Rosell ; Les pells i els caps dissecats / Joan Pinsach ; La cuina del senglar / Salvador Garcia-Arbós.



Matèries: Mamífers ; Animals salvatges ; Cacera
Àmbit:Baix Empordà ; Gironès ; Selva
Cronologia:[2002]
Autors add.:Rosell i Pagès, Carme (Dir)
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries)


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 5
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
La Població de senglar al Garraf. Activitat cinegètica i evolució demogràfica. Resum / Ferran Navàs, Carme Rosell
Navàs, Ferran


En: 126714 V Trobada d'Estudiosos del Garraf: comunicacions presentades el dia 16 de novembre de 2006 a Castelldefels. Barcelona : Diputació de Barcelona, 2008. p. 113
 (Resums

La metodologia que s'utilitza en aquest seguiment consisteix en l'anotació, per part de les colles de caçadors, de les dades de totes les batudes que fan. Les principals informacions recollides són: data, àrea de caça, localitat, nombre de caçadors participants, nombre i característiques dels senglars morts i nombre de senglars observats que no s'han escapat. A partir d'aquestes dades s'avalua la pressió de caça, les captures per unitat de superfície i es determina l'índex de densitat, que permet realitzar el seguiment de l'evolució demogràfica de les poblacions.



Matèries: Parcs naturals ; Fauna ; Mamífers ; Cacera
Matèries:Parc Natural del Garraf
Àmbit:Garraf, massís del ; Begues
Cronologia:[2006]
Autors add.:Rosell i Pagès, Carme
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Lleida; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida; Biblioteca-Museu Víctor Balaguer (Vilanova i la Geltrú); Biblioteca Central de Castelldefels; B. Josep Soler Vidal (Gavà); B. Marian Colomé (Gavà); B. Josep Roig i Raventós (Sitges); B. Santiago Rusiñol (Sitges); B. Josep Pla (Sant Pere de Ribes); B. Manuel de Pedrolo (Sant Pere de Ribes); B. Pompeu Fabra (Sant Quirze de Besora); B. de Santa Margarida i els Monjos; Biblioteca de Viladecans; B. Torras i Bages (Vilafranca del Penedès); B. Armand Cardona Torrandell (Vilanova i la Geltrú); B. Joan Oliva (Vilanova i la Geltrú)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 5
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El Senglar al Vallès Oriental : evolució i tendències de futur / Carme Rosell, Berta Pericas
Rosell i Pagès, Carme


En: Ponències : Anuari del Centre d'Estudis de Granollers. Granollers, núm. 21 (2017) , p. 7-27 : il. gràf. (Ponències
Notes al peu de pàgina. Bibliografia. Resums en català i anglès.

El senglar s'ha convertit en una de les bèsties més conflictives de la nostra fauna a causa de la seva espectacular expansió i dels problemes que causa per danys a conreus i pastures, accidents a les carreteres o incursions en zones urbanes. Animals gregaris, prolífics, amb gran capacitat d'aprenentatge i adaptables a tota mena de condicions, han assolit densitats molt altes i estan perdent la por als humans. L'espècie, en altre temps feréstega i exclusivament boscana, ara s'estableix també a les planes conreades i fins i tot als espais verds urbans. Sense predadors naturals, el control poblacional es troba en mans de la caça, fortament arrelada a la comarca, que compta una vintena de colles de caçadors de senglar. Tot i això el creixement no s'atura i ens cal afrontar el repte de repensar la seva gestió establint aliances entre els diferents col·lectius implicats.


Matèries: Fauna ; Animals salvatges ; Impacte ambiental ; Cacera ; Agricultura
Àmbit:Vallès Oriental
Cronologia:1985 - 2015
Autors add.:Pericas, Berta
Accés: https://www.raco.cat/index.php/Ponencies/article/view/337783
Localització: Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la; Universitat de Barcelona; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Fundació Bosch i Cardellach; UAB: Humanitats (Hemeroteca); B. Can Pedrals (Granollers); B. La Grua (Montmeló); B. Can Rajoler (Parets del Vallès); B. de Montornès del Vallès; B. Centre de Lectura de Reus


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 5
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Seguiment i gestió de la població de senglar a les muntanyes de Prades / Ferran Navàs, Carme Rosell, Jordi Ruiz-Olmo



En: 170512 IV Jornades sobre el Bosc de Poblet i les Muntanyes de Prades : coneixements i experiències davant els reptes del canvi climàtic : Monestir de Poblet, 14 i 15 de novembre. L'Espluga de Francolí : Paratge Natural d'Interès Nacional de Poblet : Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, 2015

Bibliografia.

En les darreres dècades les poblacions de senglar estan experimentant importants augments en àmplies regions de Catalunya. Això provoca conflictes, i els principals són els danys a conreus i els accidents a les carreteres. Per conèixer amb detall l'evolució de l'espècie i planificar-ne una gestió adequada, l'any 1998 s'inicià el Programa de seguiment de les poblacions de senglar a Catalunya, que porten a terme coordinadament la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i diversos consorcis. Actualment en formen part 17 observatoris i es preveu ampliar en la propera temporada amb quatre espais més. A les muntanyes de Prades el seguiment s'inicià l'any 2003 i s'hi recullen dades de 13 colles de caçadors, que enregistren informació de totes les batudes de senglar que organitzen.



Matèries: Fauna ; Animals salvatges ; Impacte ambiental ; Cacera ; Medi ambient
Àmbit:Prades, serra de
Cronologia:[2003 - 2014]
Autors add.:Navàs, Ferran ; Rosell i Pagès, Carme ; Ruiz i Olmo, Jordi
Localització: Universitat Rovira i Virgili; B. Mossèn Ramon Muntanyola (l'Espluga de Francolí)


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 5
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Distribució i abundància dels crancs de riu al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac / autor: Séan Cahill ; col·laborador: Carme Rosell, Josep M. Casas
Cahill, Séan


Sant Celoni : Minuartia. Estudis Ambientals, 1998
[68] f. : il. ; 30 cm
Bibliografia. Inclou apèndix documental.



Matèries: Rius ; Aigües superficials ; Zoologia ; Parcs naturals ; Crustacis
Matèries:Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac
Àmbit:Sant Llorenç del Munt ; Obac, serra de l'
Cronologia:1998
Autors add.:Rosell i Pagès, Carme (Col·l) ; Casas, Josep M. (Col·l.)
Localització: Biblioteca Central de Terrassa


Enllaç permanent a aquest registre



página 1 de 1

Base de datos  fons : Formulario avanzado

   
Buscar:
en el campo:
 
1     
2   
3